Developed in conjunction with Joomla extensions.

سیاست های نفتی بایدن و سفر وی به عربستان

زهرا شریف زاده عضو هیئت تحریریه مجله ایرانی روابط بین الملل

شعار انتخاباتی جو بایدن این بود که به استفاده آمریکا از انرژی های متعارف مانند زغال سنگ، نفت و گاز طبیعی پایان دهد. این در حالی است که  قیمت بنزین افزایش یافته است. قیمت بنزین در سال 2021 حدود 2.78 دلار در هر گالن و 2.85 دلار در سال 2022 رسیده است . انتظار نمی رفت تا سال 2040 بنزین  5 دلار شود.در واقع، قیمت بنزین از  2021 تا یک هفته قبل از حمله روسیه به اوکراین 48 درصد و قیمت گازوئیل 49 درصد افزایش یافته است. قیمت ملی بنزین در سال 2021 به طور متوسط ​​3 دلار در هر گالن بود. قیمت بنزین امروز به طور میانگین به بالای 5 دلار  تقریباً 20 سال زودتر از آنچه که توسط اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده تا 2050  پیش بینی شده بود،رسید.از طرفی قرار بود  ایالات متحده تا سال2050  یک صادر کننده خالص باشد.اما تولید نفت خام ایالات متحده در سال 2021 در اولین سال ریاست جمهوری بایدن 9 درصد کمتر از سطح سال 2019 بود و به طرز باورنکردنی  در سال 2020 بدترین شوک رخ داد. در حالی که چشم انداز 2020 تولید 13.2 میلیون بشکه در روز در سال 2021 را پیش بینی می کرد، واقعیت 11.2 میلیون بشکه در روز بود و با وجود قیمت های بی سابقه، هنوز  مسیر تولید نفت به قبل برنگشته است.

استفان نالی، مدیر وقت اداره اطلاعات انرژی، در پاسخ به این سوال که چرا تولید نفت در ایالات متحده هنوز به تقاضای خود نرسیده است، به کمیته انرژی و منابع طبیعی سنا توضیح داد که تولیدکنندگان آمریکایی «سعی می‌کنند برای بلندمدت تغییر موقعیت دهند. ” این یک روش دیپلماتیک برای بیان چیزی بود که دولت بایدن به وضوح بیان کرده است: اینکه قصد دارد صنعت نفت در آمریکا را در درازمدت از کار بیاندازد. رد خط لوله کیستون XL توسط دولت بایدن تنها قابل مشاهده ترین این اقدامات بود. همچنین مقرراتی چون تأمین مالی و سرمایه گذاری بخش خصوصی، اکتشاف و تولید، ساخت و بهره برداری خط لوله، و استفاده مصرف کننده را پیشنهاد یا نهایی کرده است که تقریباً تمام جنبه های صنعت نفت را محدود می کند.

کاهش ظرفیت پالایش در ایالات متحده یکی دیگر از عوامل است، زیرا برخی از پالایشگاه های غیر سودده تعطیل شده اند و برخی دیگر، به ویژه در کالیفرنیا، در حال تبدیل به پالایشگاه های زیستی هستند تا از حاشیه سود بیشتر در بازار سوخت های زیستی پیشرفته بهره ببرند. سوخت دیزل کمتر مورد توجه اکثر مصرف کنندگان قرار می گیرد، اما افزایش قیمت گازوئیل حتی از افزایش قیمت بنزین تندتر بوده است. بیش از 40 درصد خودروهای اروپایی با گازوئیل کار می کنند و ایالات متحده برای جبران کاهش عرضه روسیه، دیزل بیشتری را به مشتریان خود در اروپا عرضه می کند و قیمت دیزل را در هر دو منطقه افزایش می دهد. از آنجایی که گازوئیل به کشاورزی و حمل و نقل کالا کمک می کند، افزایش قیمت گازوئیل عامل مهمی برای تورم است.

با این حال، پیشبرد فعالانه سیاست‌ها برای جلوگیری از ایجاد زیرساخت‌های جدید تولید نفت، تنها می‌تواند در برابر خود اصلاحی بازار مؤثر باشد. پیگیری مداوم بایدن برای برنامه ضد سوخت فسیلی فقط وضعیت بد را بدتر می کند. در برخی مواقع، دولت بایدن اذعان کرده است که قیمت های بالا بخشی از این روند است. دلایلی وجود دارد که کالیفرنیایی‌ها امروز ۶.۲۷ دلار برای یک گالن بنزین معمولی یعنی ۱.۲۷ دلار بیشتر از میانگین ملی می‌پردازند.دولت بایدن  همچنین برای محدود کردن و در نهایت حذف تولید نفت و گاز در این ایالت تلاش می کند و خطوط لوله را به شدت محدود می کند و دولت را وادار می کند که بر حمل و نقل داخلی گران قیمت و به شدت تنظیم شده تکیه کند. امروزه آمریکایی ها از قیمت بالای بنزین به شدت ناامید هستند و از رئیس جمهور می خواهند که قیمت های آنها را پایین بیاورد. به احتمال زیاد بسیاری بر این باورند سفر بایدن به عربستان در مورد کاهش قیمت نفت مؤثر باشد.

اکنون بایدن در زمانی که قیمت بنزین بالا است هر چند که ایالات متحده بزرگترین تولیدکننده نفت جهان است اما به نفت به کشورهای دیگر مانند عربستان نیاز دارد زیرا  شرکت های نفتی ایالات متحده ظرفیت تولید خود را ذخیره نمی کند. ظرفیت اضافی برای شرکت های نفتی انتفاعی مانند آنهایی که در ایالات متحده هستند، معنی ندارد.از طرفی افزودن تولید از چندین ماه برای نفت شیل خشکی تا چندین سال برای تولید جدید دریایی به زمان نیاز دارد. با این حال، شرکت‌های نفتی ملی کشورهای خلیج فارس علاوه بر سود، انگیزه‌های دیگری نیز دارند و برخی از آنها ظرفیت مازاد را برای اهداف استراتژیک و ژئوپلیتیکی حفظ می‌کنند.برای دهه‌ها، در زمان قیمت‌های بالای نفت، روسای جمهور آمریکا به سراغ این تولیدکنندگان رفته‌اند و تقاضای نفت بیشتری کرده‌اند. گاهی اوقات تولیدکنندگان بله گفته اند  (پس از حمله عراق به کویت در سال 1990) و گاهی اوقات نه (افزایش قیمت ها به دلیل رشد تقاضای چین در سال 2008). پاسخ در نهایت به بهترین منافع تولیدکنندگان نفت بستگی دارد، نه ایالات متحده.

 عربستان سعودی و امارات متحده عربی تنها کشورهایی هستند که امروزه ظرفیت مازاد دارند. با این حال، اعتقاد بر این است که این ظرفیت محدود است و آنها انگیزه ای برای افزایش تولید ندارند.هر دو کشور از قیمت های بالای نفت امروز لذت می برند، به ویژه با توجه به انتقال انرژی در آینده که در نهایت تقاضا را کاهش می دهد.

لازم بذکر است سفر بایدن به عربستان به منظور محدود کردن  نفوذ ایران در خاورمیانه و نفوذ جهانی چین نیزخواهد بود و بایدن  بر این عقیده است  عربستان سعودی که به احیای وحدت میان شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس کمک  و از  آتش بس در یمن حمایت کرده  می تواند برای تثبیت بازارهای نفت با سایر تولیدکنندگان اوپک مؤثر باشد.زیرا  خاورمیانه امن‌تر و یکپارچه‌تر از بسیاری جهات به نفع آمریکایی‌ها است. آبراه‌های آن برای تجارت جهانی و زنجیره‌های تأمینی که به آنها تکیه کند ضروری هستند. منابع انرژی آن برای کاهش تأثیر جنگ روسیه در اوکراین بر منابع جهانی حیاتی است. و منطقه‌ای است که می توان آن را  از طریق دیپلماسی و همکاری گرد هم جمع کرد به جای اینکه از طریق درگیری متلاشی شود. در این صورت  به احتمال کمتری منجر به افراط‌گرایی خشونت‌آمیز می‌ گردد و این برای  آمریکا  بسیار بهتر است زیرا این کشور را کمتر تهدید خواهد کرد .در این میان ایالات متحده و اروپا همچنین فشار می آورند تا قیمتی را که مصرف کنندگان برای نفت روسیه می پردازند محدود کنند و در عین حال مانع از کسب سود توسط روس ها می شوند.این امر سبب می شود احتمالاً قیمت نفت به کاهش خود ادامه دهد و در این شرایط، تولیدکنندگان نفت احساس می‌کنند که ریسک در مسیر نزولی قرار دارد و افزایش تولید یک استراتژی ضررده است.

 این در حالی است که سازمان کشورهای صادرکننده نفت اوپک و شرکای غیراوپک آن (گروهی موسوم به اوپک پلاس، شامل روسیه) قبلاً برای افزایش سهمیه تولید در تابستان امسال توافق کرده بودند. تولید اوپک پلاس در ماه‌های اخیر حدود 400 هزار بشکه در روز (در بازار جهانی تقریباً 100 میلیون بشکه در روز) افزایش یافته بود و این گروه با افزایش بیشتر نزدیک به 650 هزار بشکه در روز برای جولای و آگوست 2022 موافقت کرد. مشخص نیست که آیا حتی اگر بخواهند، تولیدکنندگان می توانند عرضه نفت را بیشتر افزایش دهند.

به هر حال گزینه های ریادی در جعبه ابزار ریاست جمهوری ایالات متحده برای کاهش قیمت سوخت در کوتاه مدت وجود ندارد. بایدن از مواردی که دارد استفاده کرده است، از اقدام عاقلانه فروش نفت از ذخایر استراتژیک نفت گرفته تا پیشنهاد اقتصادی مبنی بر تعطیلی مالیات گاز فدرال. با این حال، چالش نهایی چالش عرضه و تقاضا است. کاهش قیمت به معنای یافتن سریع عرضه بیشتر است.

در نهایت سفر بایدن به عربستان توافقاتی در بر داشت که در خصوص سیاست نفتی از  افزایش سریع تولید نفت اعلام شده توسط اوپک پلاس، گروهی که شامل عربستان سعودی و روسیه است، استقبال کرد. هر چند موارد دیگری چون  ترک نیروهای حافظ صلح آمریکا و دیگر نیروهای حافظ صلح از  جزیره تیران  که در آن به عنوان بخشی از توافقات منعقد شده در سال 1978 و به توافق صلح بین اسرائیل و مصر در آنجا مستقر شده اند و همچنین استقبال  واشنگتن  از اقدام عربستان برای باز کردن فضای هوایی خود به روی هواپیماهای غیرنظامی که به سمت  اسرائیل پرواز می‌کنند در این بسته ی توافقی دیده می شود.

تحریریه مجله ایرانی روابط بین الملل

منابع:

Biden defends Saudi Arabia trip that aims to reset ties",https://www.theguardian.com/us-news/2022/jul/10/biden-defends-saudi-arabia-trip

 

Biden,Joe(2022),” Why I’m going to Saudi Arabia”, https://www.washingtonpost.com/opinions/2022/07/09/joe-biden-saudi-arabia-israel-visit

 

  Gross, Samantha,(2022),” Biden’s trip to Saudi Arabia is unlikely to lower oil prices”, https://www.brookings.edu/blog/order-from-chaos/2022/07/14/bidens-trip-to-saudi-arabia-is-unlikely-to-lower-oil-prices

Tubb,Katie(2022),” Biden’s Radical, Anti-Fossil Fuel Energy Policy Costs Americans Dearly”, https://www.heritage.org/energy-economics/commentary/bidens-radical-anti-fossil-fuel-energy-policy-costs-americans-dearly

 

 

 

یادداشت

دکتر امیر هوشنگ میرکوشش(دکتری تخصصی روابط بین الملل)
دکتر زهرا شریف زاده (دکتری تخصصی روابط بین الملل)
میکائیل سانیار( دانشجوی دکتری علوم سیاسی (مسائل ایران)، دانشگاه آزاد اسلامی ...
دکترمریم خالقی نژاد(دبیر سرویس دیپلماسی فرهنگی مجله ایرانی روابط بین الملل)

گفتگو

دکتر امیر هوشنگ میرکوشش در گفت‌وگو با ایلنا
دکتر امیر هوشنگ میرکوشش مدیر مسئول مجله ایرانی روابط بین الملل در گفت‌وگو با ...

مفاهیم و نظریه ها

دکتر امیر هوشنگ میرکوشش
رضا میرزایی کارشناس ارشد روابط بین الملل

مطالب پربازدید

دکتر امیر هوشنگ میرکوشش
دکتر امیر هوشنگ میرکوشش
دکتر امیر هوشنگ میرکوشش
متن سخنرانی دکتر امیر هوشنگ میرکوشش به مناسبت 18 می روز جهانی موزه و میراث ...
دکترامیرهوشنگ میرکوشش

تبلیغات

فراخوان مقاله

تمامی حقوق برای مجله ایرانی روابط بین الملل محفوظ است ©2024 iirjournal.ir. All Rights Reserved

Please publish modules in offcanvas position.