رییس جمهوری اروگوئه اقدام آمریکا برای انتقال مظنونان به گوانتانامو را آدم ربایی دانست

رییس جمهوری اروگوئه دراین ارتباط گفت :' گوانتانامو نه یک زندان بلکه مکانی برای اقدامات 'آدم ربایان ' است.تهران-ایرنا- درپی پذیرش شش زندانی گوانتانامو توسط اروگوئه، 'خوزه موخیکا' رییس جمهوری این کشور، اقدام آمریکا برای انتقال افراد مظنون به زندان گوانتانامو را مترادف با 'آدم ربایی' خواند.

 شبکه تلویزیونی یورونیوز روز دوشنبه گزارش داد: شش زندانی گوانتانامو آمریکا که اروگوئه آنها را در خاک خود پذیرفته است، در یک بیمارستان نظامی در 'مونته ویدئو' پایتخت این کشور تحت معاینات پزشکی قرار گرفتند.

این شبکه تلویزیونی گزارش داد، خوزه موخیکا رییس جمهوری اروگوئه که براساس اصل بشردوستانه این شش نفر را در کشورش پذیرفته ، اقدام آمریکا را برای دستگیری و انتقال افراد مظنون به گوانتانامو را مترادف با آدم ربایی تعریف کرد.

رییس جمهوری اروگوئه دراین ارتباط گفت :' گوانتانامو نه یک زندان بلکه مکانی برای اقدامات 'آدم ربایان ' است.

موخیکا افزود:' واژه زندان با یک نظام حقوقی همراه است، در آنجا خبری از هیچ وکیل، هیچ قاضی و دادگاه به هرآنچه که کمترین ساز و کار نظام قضایی داشته باشد ، نیست.'

بنابراین گزارش با موافقت رییس جمهوری اروگوئه این شش زندانی گوانتانامو که ملیت سوری، تونسی و فلسطینی دارند ، می توانند در کشور سه میلیون 400هزار نفری این کشور و دربین حدود 300 مسلمان ، زندگی تازه ای را شروع کنند.

خوزه البرتو موخیکا کوردانو رییس جمهوری کنونی اروگوئه در دهه هفتاد و هشتاد میلادی به مدت 10 سال در شرایطی سخت دراین کشور زندانی بود، وی در انتخابات ریاست جمهوری 2009 میلادی به پیروزی دست یافت و در اول ماه مارس 2010 میلادی دراین سمت مشغول به کار شد.

سبک زندگی همراه با صرفه جویی موخیکا، و اینکه وی حدود 90 درصد حقوق ماهیانه اش (معادل 12 هزار دلار) را صرف امور خیریه می کند، باعث شده لقب فقیرترین رییس جمهوری جهان به او داده شود.

کشور اروگوئه با بیش از 176هزار کیلومتر مربع در جنوب شرقی آمریکای جنوبی واقع است.

گوانتانامو نام زندانی است در خلیج گوانتانامو (Guantanamo Bay) در جنوب شرقی جزیره کوبا است که در اختیار نظامیان آمریکایی قرار دارد. این پایگاه طبق قرارداد بین آمریکا و کوبا، از سال ١٩٠٣ در اجاره نیروی دریایی آمریکا بوده و به دنبال انقلاب کوبا دردهه پنجاه میلادی واشنگتن از بازگردان این منطقه به دولت مرکزی سرباز زد.

به دنبال واقعه ١١ سپتامبر سال 2001 و اعلام مبارزه جهانی با تروریسم از سوی جرج بوش رییس جمهوری وقت آمریکا، دولت آمریکا بازداشتگاهی را در این پایگاه ایجاد کرد تا کسانی را که به اتهام اقدامات تروریستی در نقاط مختلف جهان بازداشت می شوند، در این محل بدون انجام هیچگونه مراحل قضایی و قانونی زندانی کند.

از زمان فعال شدن زندان گوانتانامو، شرایط زندانیان باعث شد تا دولت آمریکا با انتقادهای شدیدی در داخل و خارج، به خصوص از سوی سازمان های بین المللی مدافع حقوق بشر، مواجه شود.

بسته شدن زندان گوانتانامو یکی از وعده های باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا در اولین دور ریاست جمهوری وی در سال 2008 میلادی بود که به آن عمل نکرد.

رسانام **1302**5981

انتهای پیام /*