Developed in conjunction with Joomla extensions.

کارنامک من شاپور اورمزد (زندگی نامه شاپور دوم،  «ذوالاکتاف» شاهنشاه ساسانی به روایت او)

نویسنده  : فریدون مجلسی   

 

ناشر : شرکت سهامی انتشار     / تهران ١٣٩٩

شمارگان : ۵٠٠ نسخه / ٣١١ صفحه /قیمت : ۶٠٠٠٠ تومان

«کارنامک من، شاپور اورمزد»  کتابی است  درساختار  « خود نوشت ِ شرح حال نگاری» که در گونهٔ ادبی  «رمانِ تاریخی مستند»  زندگی نامه و سرگذشت تاریخی ِ شاپور دوم ساسانی، ملقب به  «ذوالاکتاف» (٣٠٩ - ٣٧٩میلادی) در آن  روایت شده است. نویسنده در  «پیشگفتار» کتاب( ص ۶ تا ٨)، ماجرا و انگیزهٔ تألیف کتاب، اهمیت نوشتن کتاب هایی از این دست درموضوع تاریخ ایران باستان و تأثیر آن را در ارتقاء شعوراجتماعی ، و وسعت بخشیدن به  خودآگاهی های فرهنگی و فردی به اجمال شرح داده است . به گفتهٔ نویسنده، شاپور دوم پسر اورمزد دوم ساسانی،  « در این کارنامک به شرح حال خود بسنده نمی کند. بلکه به پیشینه و دودمانش می پردازد. ساسانیان، خود را از دودمان هخامنشی می دانند، بنابراین شاپور اشاره هایی هم به نیاکان هخامنشی اش و نکاتی برجسته از آن دوران می کند. ساسانیان به اشکانیان کینه می ورزند و به نوبهٔ خود دیواری تاریک میان خود و تاریخ اشکانیان به وجود آورده اند...»  لحن شاپور در بیان سرگذشت خود شاهانه است.  « او که از گهواره تا گور، قریب هفتاد و یک سال، شاه شاهان و سرداری همواره پیروز بود، به تکبر و خودخواهی وحتی بیش از دیگر خودکامگان شهرت دارد. بنابراین، طبیعی است که لحنی خودستایانه تر، حماسی تر، وگاهی همراه با رجز خوانی داشته باشد.»

فهرست کتاب کارنامک من... بدین شرح است : بخش نخست : سرآغاز؛ بخش دوم : کودکی ونوجوانی؛ بخش سوم : جوانی؛ بخش چهارم :میانسالی؛ بخش پنجم : کهنسالی؛ یادداشت نگارندهٔ این کتاب؛ ضمائم؛ مروری برتاریخچه شاپور دوم.

دربارهٔ نویسندهٔ کتاب کارنامک من شاپور اورمزد :

فریدون مجلسی ( متولد تهران ١٣٢٣) از اعضای عالی رتبه وزارت امور خارجه، دیپلمات و پژوهشگر حوزهٔ علوم سیاسی و مسائل ایران  وروابط بین الملل، مترجم ونویسنده.

تحصیلات ابتدایی را در مدرسه فیروز کوهی سپری کرد و در ١٣۴١ش در  رشتهٔ ریاضی از دبیرستان فیروز بهرام دیپلم گرفت. فریدون مجلسی در ١٣۴۵ ش به اخذ لیسانس در رشتهٔ  علوم سیاسی از دانشکده حقوق وعلوم سیاسی دانشگاه تهران نائل آمد. او  در ١٣۴٧ش از دانشگاه ملی ( شهید بهشتی) در رشتهٔ مشاوران اداری فوق لیسانس گرفت. عنوان پایان نامهٔ او «  سازمان و تشکیلات و طرز کار اتحادیه های اروپا» و استاد راهنمایش، دکتر نیاکی بود. همچنین در ١٣۵٢ش نیز از دانشگاه تهران، در رشته علوم سیاسی موفق به اخد درجهٔ فوق لیسانس شد. عنوان پایان نامه اش هم  «شکل گیری سیاست خارجی مشترک در اتحادیه اروپایی» و استاد این پایان نامه دکتر محمد علی جلیلی بود. فریدون مجلسی از ١٣۴٧به  وزارت امور خارجه  پیوست ، و  در ادارات سیاسی، سفارت ایران در واشینگتن، نمایندگی ایران نزد اتحادیه اروپایی  در بروکس، و درادارهٔ سوم سیاسی : اروپا، مصدر خدمات مهم بود. .در  ۱۳۵۹ش باز خرید شدودر مدیریت  صنایع در بخش خصوصی تا  زمان  بازنشستگی در  ۱۳۸۶ش فعالیت کرد. حوزه تحقیق و زمینه های تألیف فریدون مجلسی ادبیات تاریخی و سیاسی و زیست محیط است. او در کارنامهٔ قلمی خود ۵٢ عنوان ترجمه، ١١عنوان تألیف و یادداشت ها و مقالات بسیاری دارد.

از آثار اوست :

- نظریه های جباریت از افلاطون  تا آرنت اثر: راجر بوشه؛

- فروپاشی، (چگونه جوامع راه بقا یا فنا را بر می گزینند) نوشته جرد دایموند؛

- حکایتی از پلهٔ دوم (داستان یک زندگی)؛

- اسیر افتخار (رمان تاریخی دوران نهضت ملی)

 

تحریریه مجله ایرانی روابط بین الملل

تمامی حقوق برای مجله ایرانی روابط بین الملل محفوظ است ©2024 iirjournal.ir. All Rights Reserved

Please publish modules in offcanvas position.