Developed in conjunction with Joomla extensions.

چه آینده ای در انتظار ایران در مذاکرات وین است

معصومه محمدی 

پس از شکست ترامپ و روی کار آمدن بایدن، تیم کاخ سفید سخنانی درباره بازگشت به برجام زدند که این سخنان منجر به مذاکرات وین گشت. این مذاکرات که به تازگی به اتمام رسیده و به یک وقفه برای ادامه مذاکرات در تاریخ بعدی محول شده است طرفین موفق به یک پیش نویس و بازگشت به مذاکرات دور ششم شده اند، این وقفه جهت هماهنگی دولت و حاکمیت بر سر 10% اختلافات موجود در پیش نویس و اختلافات حاکم در دور ششم مذاکرات است.

حدود 5 یا 6  ماه گذشته که دور ششم مذاکرات انجام شد ایران قدرت چانه زنی بیشتری داشت اما به دلیل اختلاف میان دولت و حاکمیت به نتیجه مطلوبی نرسید و اکنون به دلیل همراه بودن این دو با هم در دور بعدی مذاکرات امید به نتیجه مطلوب تری از مذاکرات به چشم می خورد. مذاکراتی که از جانب ایران هدفی جز لغو تحریم های اعمالی توسط آمریکا نداشته است، مذاکراتی که به دنبال حذف تحریم ها ونه تعلیق آنهاست .چرا که تعلیق پله رو به عقب و خالی کردن میدان برای رقیب برای مدیریت کردن مذاکرات است.

انجام مذاکرات وین باید در راستای کسب منافع ملی و ایجاد فرصتی برای برنامه‌ریزی بلندمدت اقتصادی کشور باشد تا قدمی مثبت برای بخشهای خصوصی در جهت پیشبرد اهداف اقتصادی باز نمایند. البته پس سفراز آقای باقری به مسکو و سفر ایشان به وین فضای مذاکرات بهتر شد و روسیه در میان کشورهای عضو برجام حمایت خویش را از رفع تحریم‌ها علیه ایران ابراز داشته و بیان نموده است که خواستار انعطاف حداکثری همه طرفین مذاکره‌کننده وین در تلاش برای جستجوی راه حلی برای حصول هرچه سریعتر توافق است و تاکنون شرایط مذاکرات را مثبت و رضایت بخش اعلام نموده است و طی بیانیه ای توافق زود هنگام در دور بعدی مذاکرات و رسیدن طرفین به یک توافق را خواستار شده است.  این در حالی است که شرط مهم در مذاکرات این است که طرف مقابل با دیدگاه جدید ایران در آغاز دور جدید گفتگوها موافقت نماید ،هر چند که هدف اصلی و واحد تمامی طرف های مقابل ایران کنترل برنامه  های هسته ای ایران و لغو تحریم ها می باشد اما دیدگاه و روش های متفاوتی را هر کدام از طرفین در برگرفته اند.

 لذا نباید فراموش کرد که هرچند طولانی شدن مذاکرات برای ایران مطلوب نیست اما تن دادن به عجله برای رسیدن به هر توافق آن هم زیر فشار تهدید و تحریم قطعاً نامطلوب و زیانبار است. به بیان سریع‌تر اولویت اصلی برای تهران در نظر گرفتن منافع ملی است و نباید این منافع تحت تاثیر عوامل دیگری قرار بگیرد .

تحریریه مجله ایرانی روابط بین الملل

یادداشت

رضا میرزایی کارشناس ارشد روابط بین الملل
مجید نوری  عضو هیئت تحریریه مجله ایرانی روابط بین الملل 
مجید نوری عضو هیئت تحریریه مجله ایرانی روابط بین الملل
رضا میرزایی کارشناس ارشد روابط بین الملل
دکتر محمد منصورنژاد عضو هیئت مدیره انجمن علمی مطالعات صلح ایران

گفتگو

دکتر امیر هوشنگ میرکوشش در گفت‌وگو با ایلنا
دکتر امیر هوشنگ میرکوشش مدیر مسئول مجله ایرانی روابط بین الملل در گفت‌وگو با ...

مفاهیم و نظریه ها

دکتر امیر هوشنگ میرکوشش
رضا میرزایی کارشناس ارشد روابط بین الملل

مطالب پربازدید

دکتر امیر هوشنگ میرکوشش
دکتر امیر هوشنگ میرکوشش
دکتر امیر هوشنگ میرکوشش
متن سخنرانی دکتر امیر هوشنگ میرکوشش به مناسبت 18 می روز جهانی موزه و میراث ...
دکترامیرهوشنگ میرکوشش

تبلیغات

فراخوان مقاله

تمامی حقوق برای مجله ایرانی روابط بین الملل محفوظ است ©2024 iirjournal.ir. All Rights Reserved

Please publish modules in offcanvas position.