Developed in conjunction with Joomla extensions.

کشورهاي منطقه مهم ترين مانع در رسيدن به توافق هستند

کشورهاي منطقه مهم ترين مانع براي دستيابي توافق هستند.

آنچه مسلم است کشورهاي منطقه از بهيود رابطه ايران و آمريکا نه تنها استقبال نمي کنند ، بلکه تلاش مي کنند از طريق لابي هاي خود ( به ويژه کشور عربستان ) جلوي شکل گيري اين رابطه را بگيرند
آنچه مشخص است؛ اميد به تحول در روابط ايران با جامعه بين الملل به واسطه همين مذاکرات هسته اي است. دکتر عبدالعلي قوام هم بر اين موضوع اصرار دارد اما اين استاد دانشگاه شهيد بهشتي مانع اصلي توافق را کشورهاي همسايه مي داند. دکتر قوام مي گويد: کشورهاي منطقه مهم ترين مانع براي دستيابي توافق هستند.آنچه مسلم است کشورهاي منطقه از بهيود رابطه ايران و آمريکا نه تنها استقبال نمي کنند ، بلکه تلاش مي کنند از طريق لابي هاي خود ( به ويژه کشور عربستان ) جلوي شکل گيري اين رابطه را بگيرند . انتفاع اين کشورها از همکاري هاي تجاري و سياسي با آمريکا در صورت رابطه تيره اين کشور با ايران از دلايل اين امر است . چرا که آنها به تجربه مي دانند ايران داراي يک جايگاه منحصر به فرد در منطقه خاورميانه است. 

آيا امکان طراحي يک رابطه اقتصادي به واسطه به نتيجه رسيدن مذاکرات بين ايران و آمريکا وجود دارد ؟ در صورت پاسخ مثبت، تا چه حد به پايدار ماندن آن اميدواريد؟

پتانسيل ها و امکانات زيادي در ايران وجود دارد که با شکل گيري اين رابطه مي توانيم از آن در راستاي دستيابي به منافع ملي خود استفاده کنيم . متاسفانه در شرايط کنوني به واسطه تحريم هاي شرکت هاي خارجي با محدوديت هايي براي سرمايه گذاري در ايران مواجهيم ، اما رفع اين تحريم ها موجب فعال شدن مجدد اين پتانسيل ها مي شود . ما بايد توجه داشته باشيم که در دنياي امروز کشورها در وابستگي متقابل به سر مي برند ، بنابراين هر نوع برنامه ريزي که براي اين رابطه تعريف شود . آمريکا ساليان درازي است با کشورهاي منطقه و خاور دور رابطه دارد ، ما نيز بايد اين رابطه را در چارچوب منافع خود برقرار کرده و بتوانيم از تکنولوژي و دانش شرکت هاي آمريکايي جهت دستيابي به منافع خود استفاده کنيم .

به نظر شما با توجه به مشکلاتي که آمريکا در منطقه خاورميانه با آن مواجه است ، (آمريکا همچنان در عراق با مشکلات بي شماري دست و پنجه نرم مي کند و خروج نيروهاي آمريکايي از افغانستان نيز مي تواند اين کشور را با مشکلات جديدي رو به رو کند) آيا برقراري اين رابطه از اين زاويه براي سياست مداران آمريکايي مفيد باشد ؟

در شرايط کنوني منطقه خاورميانه با بحران هاي عديد ه اي مواجه است .حتي کشورهاي عرب که به ظاهر در ثبات و آرامش هستند تنها توانسته اند پوسته خود را آرام نشان دهند . در مقايسه با اين کشورها ، ايران جزو با ثبات ترين کشورهاي منطقه است و مي تواند گزينه مناسبي براي سرمايه گذاري خارجي باشد . در راستاي بهره گيري از اين امتياز ما بايد موانع سرمايه گذاري خارجي را از ميان برداريم . حوزه هاي گاز ، نفت ، پتروشيمي و حتي کشاورزي از حوزه هايي هستند که مي تواند در آنها سرمايه گذاري صورت گيرد و ما از تجربه غرب و آمريکا در اين مساله بهره بگيريم .

به نظر شما چه کشورهايي از مخدوش بودن اين رابطه سود مي برند و دلايل هر کدام براي ضربه زدن به اين رابطه چيست ؟

کشورهاي منطقه مهم ترين مانع براي دستيابي به توافق هستند.آنچه مسلم است کشورهاي منطقه از بهيود رابطه ايران و آمريکا نه تنها استقبال نمي کنند ، بلکه تلاش مي کنند از طريق لابي هاي خود ( به ويژه کشور عربستان ) جلوي شکل گيري اين رابطه را بگيرند . انتفاع اين کشورها از همکاري هاي تجاري و سياسي با آمريکا در صورت رابطه تيره اين کشور با ايران از دلايل اين امر است . چرا که آنها به تجربه مي دانند ايران داراي يک جايگاه منحصر به فرد در منطقه خاورميانه است .

سعید صفرپور : هیئت تحریریه مجله ایرانی روابط بین الملل

منبع : پايگاه خبري و تحليلي نداي ايرانيان 

یادداشت

دکتر امیر هوشنگ میرکوشش(دکتری تخصصی روابط بین الملل)
دکتر زهرا شریف زاده (دکتری تخصصی روابط بین الملل)
میکائیل سانیار( دانشجوی دکتری علوم سیاسی (مسائل ایران)، دانشگاه آزاد اسلامی ...
دکترمریم خالقی نژاد(دبیر سرویس دیپلماسی فرهنگی مجله ایرانی روابط بین الملل)

گفتگو

دکتر امیر هوشنگ میرکوشش در گفت‌وگو با ایلنا
دکتر امیر هوشنگ میرکوشش مدیر مسئول مجله ایرانی روابط بین الملل در گفت‌وگو با ...

مفاهیم و نظریه ها

دکتر امیر هوشنگ میرکوشش
رضا میرزایی کارشناس ارشد روابط بین الملل

مطالب پربازدید

دکتر امیر هوشنگ میرکوشش
دکتر امیر هوشنگ میرکوشش
دکتر امیر هوشنگ میرکوشش
متن سخنرانی دکتر امیر هوشنگ میرکوشش به مناسبت 18 می روز جهانی موزه و میراث ...
دکترامیرهوشنگ میرکوشش

تبلیغات

فراخوان مقاله

تمامی حقوق برای مجله ایرانی روابط بین الملل محفوظ است ©2024 iirjournal.ir. All Rights Reserved

Please publish modules in offcanvas position.