Developed in conjunction with Joomla extensions.

هولوکاست غزه

زهرا شریف زاده عضو هیئت تحریریه مجله ایرانی روابط بین الملل

شنبه 15 مهر 1402  آغاز عملیات غافل‌گیرکننده حماس در مناطق پیرامون نوار تحت محاصره غزه، موسوم به طوفان‌الاقصی، با موفقیت اجرا شد  و آمار بالای اسرا توسط حماس به طوری بود که حتی رهبران حماس انتظار چنین موفقیتی را نداشتند.اما علیرغم این موفقیت ،رژیم صهیونیستی با خشونت وارد شده و پیوسته مناطق مختلف غزه اعم از منازل مسکونی،مدارس،بیمارستان ها از جمله المعمدانی که طبق برخی  برآوردها  حمله به این بیمارستان با طراحی آمریکایی‌ها با محوریت سنتکام (فرماندهی آمریکا در غرب آسیا) و عملیات رژیم صهیونیستی صورت گرفته است ،کلیسای سنت پورفیریوس ( بین سال‌های ۱۱۵۰ و ۱۱۶۰ ساخته و به نام اسقف قرن پنجم غزه نامگذاری شده است و یکی از قدیمی‌ترین کلیساهای جهان بوده و بیش از ۱۶۰۰ سال قدمت داشته است، ‌ درحالی‌که برخی منابع دیگر آن را به قرن دوازدهم و همچنین چهارم میلادی نسبت داده‌اند. این کلیسا در یک محله تاریخی شهر غزه واقع شده است)که سرپناه آوارگان غیرنظامی غزه شده بوده را بمباران کرده و می کند  و حملات شرورانه به دین وبشریت انجام می دهد و هزاران فلسطینی را  به خاک و خون می کشد.اکنون نیز تهدید کرده که بیمارستان القدس را بمباران خواهد کرد.اما هدفش از بمباران بیمارستان ها با وجود آنکه می دانست بیماران و خانواده ها و کودکان زیادی در آن هستند چه بود؟آنچه به ذهن خطور می کند یک کشته آنان در برابر 5 تا 10 فلسطینی و حتی بیشتر باشد.البته نتانیاهو به این هم فکر می کند که با توجه به انتقادها ی بین المللی شاید چنین فرضتی بعد از آمدن بایدن برایش میسر نباشد تا روزانه تعداد زیادی را بکشد.بمباران بیمارستا ن ها می تواند رژیم صهیونیستی را به هدفش که همانا تخلیه غزه و کوچاندن آنها به مصر برساند که در واقع همان سیاستی است که  هاگانا و اشتیرن قبل از تشکیل صهیونیستی در پیش گرفته بودند و موفقیت آمیز هم بود، این سازمان از میانه‌های دهه ۱۹۳۰ میلادی و به تلافی‌جویی در برابر حملات و تعرضات اعراب پرداخت. هگانا همچنین در اعتراض به محدودیت‌هایی که از سوی حکومت قیم بریتانیا علیه مهاجرت یهودیان به سرزمین فلسطین اشغالی وضع شده بود، علیه حکومت قیم دست به یکسری عملیات خرابکاری زد. هگانا بزرگ‌ترین و اصلی‌ترین سازمان نظامی یهودی پیش از سال ۱۹۴۸ در فلسطین بود که یک سرویس اطلاعاتی بنام "شای"، به منظور گردآوری اطلاعات برای فعالیت‌های خود و نیز به منظور رساندن اطلاعات به رهبران رژیم صهیونیستی جهت مبارزه سیاسی و نظامی با اعراب ساکن فلسطین و با کشورهای عربی و با حکومت قیم بریتانیا برپا نموده بود.همچنین این سازمان اصلی ترین بخش رژیم صهیونیستی درگرفتن خانه های اعراب فلسطینی بود که با پول یا ارعاب یا قتل همراه بود.  اما  اکنون با پیشرفت تکنولوژی ارتباطات واطلاعات  چنین سیاست هایی ممکن بنظر نمی رسد.

اکنون نیز رژیم صهیونیستی  فلسطینیان را تهدید  نموده تا  سرزمین‌های خود را در نیمه شمالی نوار غزه ترک و به جنوب بروند تا بخش شمالی ضمیمه سرزمین های اشغالی 1948 شود و هر لحظه احتمال عملیات زمینی به غزه از جانب رژیم صهیونیستی  می رود تا به خواست خود نزدیک شود.اما باید بدانیم  گرچه رژیم صهیونیستی دارای ارتشی قوی در منطقه خاورمیانه  است زیرا همه تسلیحات، تجهیزات، فناوری ها و ادوات نظامی جدید روز دنیا هم در هوا هم در زمین و هم در دریا  را دارد اما در مقابل حماس و جهاد اسلامی هر دو یک گروه چریکی بدون ادوات نظامی هستندشاید  همین مورد سبب شکست ارتش رژیم صهیونیستی شود زیرا در  جنگ نامتقارن ضعیف است و قدرت مقابله لازم را ندارد و بویژه از نظر روحی بسیار آسیب پذیر است. زیرا  ارتش صهیونیستی مانند فلسطینی ها روحیه شهادت طلبی ندارند و از کشته و زخمی شدن به شدت می ترسند. لذا مقامات آمریکایی طرحی را پایه‌ریزی کرده‌ بودند تا با یک حمله خسارت‌بار سنگین به یک محل پراجتماع مانند بیمارستان المعمدانی در غزه،همزمان با سفر بایدن به منطقه صورت گرفت تا  نیاز مقامات رژیم صهیونیستی برای افکار عمومی داخلی تأمین و در عین حال آن ها به خاطر واکنش‌ها در ورود زمینی به غزه تا حد امکان تردید یا تجدیدنظر کنند. در کنار همه ی جنایات سعی کرد تا به جهان ثابت کند که بمباران بیمارستان کار وی نبوده و اشتباه موشک جهاد اسلامی بوده است .اما  وبگاه العهد،  با انتشار گزارشی، دروغین بودن اسناد ارائه شده توسط موساد را افشا کرد زیرا بررسی ویدئو هادر موتورهای جست وجو  نشان داد که ویدئو قدیمی بوده و مربوط به  آگوست 2022  می باشد.

اما آنچه حائز اهمیت است  سفر بایدن به منطقه بنا به گزارش الاخبار به منظور هفت طرح بود:1. برقراری یک آتش بس چند ساعته برای خروج اسرای خارجی و ورود بخشی از کمک‌های امدادی به نوار غزه با نظارت سازمان ملل از طریق گذرگاه رفح 2. در ازای توقف حملات رژیم صهیونیستی، یک طرح قیمومیت خارجی با هدف خلع سلاح مقاومت بر نوار غزه تحمیل می‌شود که شامل مصر، اردن، قطر، ترکیه، عربستان سعودی و تشکیلات خودگردان است. 3. نهادهای تحت امر حماس در غزه منحل و به تشکیلات خودگردان واگذار می‌شوند. 4. برای تضمین عدم بازگشت به وضعیت قبل، نیروهای خارجی در مرز غزه و سرزمین‌های اشغالی مستقر شده تا منطقه حائل گسترش یابد، حتی اگر به قیمت نابودی محلات نزدیک به مرز باشد. 5. طراحی یک مکانیزم برای تضمین خلع سلاح مقاومت مانند تخریب تونل‌ها 6. آزادی همه اسرای غیرنظامی و تحویل اسرای نظامی به تشکیلات خودگردان برای مبادله اسرا 7. مدیریت سیاسی و امنیتی نوار غزه توسط مصر و تضمین روند بازسازی توسط کشورهای عربی با توجه به جنایت فجیع رژیم صهیونیستی و لغو نشست چهارجانبه امان و فوران خشم مقاومت و افکار عمومی منطقه و جهان، اجرا و حتی مطرح کردن این طرح بیش از پیش تضعیف شده است. مثلث واکنش افکار عمومی، اتحاد دولت های اسلامی و اقدام روی زمین مقاومت برهم زننده محاسبات کاخ سفید خواهد بود.

آنچه در میدان جنگ مشهود است این است که رژیم صهیونیستی با حمایت شدید آمریکا و برخی از کشور‌های اروپایی به دنبال گسترش بمباران‌ها و توسعه تلفات است؛ لذا بهترین گزینه برای رژیم صهیونیستی در جهت مدیریت و مهار شرایط جدید، تبدیل معرکه حیاتی جاری در برابر خود، به معرکه‌ای جهانی است.  لذا در حال حاضر تمرکز رژیم صهیونیستی و آمریکا بر انتقام گیری از مردم غزه و نسل کشی و مجازات دسته جمعی فلسطینیان حتی با استفاده از مهمات فسفر سفید در این منطقه است. علیرغم همه اقدامات و طرح های مطرح شده کارزار جهانی مردمی و اتحاد کشورهای منطقه و دولت های اسلامی در برابر رژیم تروریستی صهیونیستی اهمیت زیادی دارد تا رژیم صهیونیستی را خوار ومنزوی نمایند.چنانکه  حمله پهپادی به پایگاه عین الاسد محل استقرار نیروهای آمریکایی در عراق ،وحزب ا... لبنان که  مواضع نظامی دشمن صهیونیست در جل العلام و پادگان زرعیت و مرکز دریایی واقع در روبه روی راس الناقوره با موشک های هدایت شونده و سلاح مناسب هدف قرار دادند.

تحریریه مجله ایرانی روابط بین الملل

سخن سردیبر

Has no content to show!

گفتگو

دکتر امیر هوشنگ میرکوشش در گفت‌وگو با ایلنا
دکتر امیر هوشنگ میرکوشش مدیر مسئول مجله ایرانی روابط بین الملل در گفت‌وگو با ...

یادداشت

دکتر امیر هوشنگ میرکوشش(دکتری تخصصی روابط بین الملل)
دکتر زهرا شریف زاده (دکتری تخصصی روابط بین الملل)
میکائیل سانیار( دانشجوی دکتری علوم سیاسی (مسائل ایران)، دانشگاه آزاد اسلامی ...
دکترمریم خالقی نژاد(دبیر سرویس دیپلماسی فرهنگی مجله ایرانی روابط بین الملل)
رامین مجنون پیله رود (دانشجوی دکتری علوم سیاسی)
رضا میرزایی کارشناس ارشد روابط بین الملل
مجید نوری کارشناس و تحلیلگر امور بین‌الملل

مفاهیم و نظریه ها

دکتر امیر هوشنگ میرکوشش
رضا میرزایی کارشناس ارشد روابط بین الملل

مطالب پربازدید

دکتر امیر هوشنگ میرکوشش
دکتر امیر هوشنگ میرکوشش
دکتر امیر هوشنگ میرکوشش
متن سخنرانی دکتر امیر هوشنگ میرکوشش به مناسبت 18 می روز جهانی موزه و میراث ...
دکترامیرهوشنگ میرکوشش

تبلیغات

فراخوان مقاله

تمامی حقوق برای مجله ایرانی روابط بین الملل محفوظ است ©2024 iirjournal.ir. All Rights Reserved

Please publish modules in offcanvas position.