Developed in conjunction with Joomla extensions.

خروج ایالات متحده آمریکا از افغانستان

ترجمه:امین رفیع

دکتر مایکل بلیک در مصاحبه اختصاصی  با مجله ایرانی روابط بین‌الملل

استاد فلسفه، سیاست گذاری عمومی و حکومت دانشگاه واشنگتن

1- اهداف خروج ایالات متحده از افغانستان چیست؟

به اعتقاد من این خروج تا حد زیادی ناشی از عقاید شخصی رئیس جمهور کنونی است که نفع خاصی از شروع مداخله در افغانستان ندارد.

من اعتقاد دارم رئیس جمهورمان چشم‌انداز خاصی از چگونگی روابط قدرت در خاورمیانه ندارد. با این تفاوت که او از نگاه جرج بوش به منطقه خاورمیانه خوشش نمی‌آید از این رو که ایالات متحده نقش مرکزی و برجسته‌ای را در ساخت نهادهای سیاسی در خارج ایفا ‌کند.

2- خروج ایالات متحده از افغانستان چه اثراتی بر مسلط شدن دوباره طالبان خواهد داشت؟

صادقانه نمی دانم. من گذشته از همه اینها یک فیلسوف هستم. امید من این است که طالبان ممکن است برخی رویکردهایش متعادل شده باشد و من فکر نمی‌کنم آن امیدواری بیش از حد خوشبینانه باشد. کارهایی که برای ایجاد انقلاب، آگاهانه انجام می‌شود ممکن است در حکمرانی خوب کار نکند و سرانجام جنبشهای انقلابی زیادی خودشان را در مسیر اعتدال می‌یابند. دغدغه اصلی من برای منطقه این است که بعید است چنین اعتدالی به سرعت به دست آید و تنها در صورتی می تواند اتفاق بیفتد که طالبان حاکمان بی چون و چرای افغانستان باشند. در این میان، ممکن است هرج و مرج کافی در افغانستان ایجاد شود تا نگرانی عمیقی در مورد نحوه برخورد طالبان با سیاست خارجی وجود داشته باشد و اینکه چه کسانی از خاک افغانستان برای تقویت تلاش‌های خود برای بی ثبات سازی در جاهای دیگر استفاده خواهند کرد.

3- این تصرف چه اثراتی بر سیاستهای چین خواهد داشت؟

من دغدقه خاصی ندارم که این تصرف سینکیانگ را بی ثبات خواهد کرد (این اعتقاد شخصی من است و ممکن است اشتباه باشد) پکن توانایی سرکوب هرگونه تهدید علیه سلطه خود در منطقه را خواهد داشت. نگرانی من این است که پکن وسوسه شود از این تصرف و احیای مجدد طالبان به عنوان دلیل انجام اقدامات سرکوب گرانه در این استان استفاده کند.

تحریریه مجله ایرانی روابط بین الملل

تمامی حقوق برای مجله ایرانی روابط بین الملل محفوظ است ©2024 iirjournal.ir. All Rights Reserved

Please publish modules in offcanvas position.