Developed in conjunction with Joomla extensions.

ترامپ و حمله به کنگره آمریکا

گفتگو با ایلنا

دکترامیر هوشنگ میرکوشش

«امیرهوشنگ میرکوشش» کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به واکنش‌های داخلی و بین‌المللی به حمله به کنگره توسط طرفداران «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری ایالات متحده در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: توجه داشته باشید که رئیس‌جمهوری آمریکا از ابتدا قبول نکرده بود که بازنده انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ ایالات متحده است. او کمی پس از برگزاری انتخابات سوم نوامبر و اعلام نتایج نهایی انتخابات ریاست‌جمهوری، صراحتاً اعلام کرد که نتایج را به صورت علنی به چالش خواهد کشید و این روند تا جایی ادامه پیدا کرد که ترامپ رسماً از معاون خود (مایک پنس) خواست تا برای مهندسی فضای حاکم، وارد میدان شود و آرای برخی از ایالات را باطل اعلام کند. این اقدام‌ها در روزهای اخیر بسیاری از رسانه‌ها را بر آن داشت تا با یک خط خبری کاملاً مشخص، از ترامپ و جمهوری‌خواهان انتقاد کنند اما در نهایت ما شاهد اتفاقی حیرت‌انگیز در مقابل کنگره آمریکا واقع در واشنگتن بودیم.

وی ادامه داد: فارغ از تجزیه و تحلیل‌ها در مورد ستون فقرات این شورش عظیم و ساختارشکنانه و همچنین دلایل اجتماعی و سیاسی آن، باید به این موضوع اشاره کنم که این شورش و لشکرکشی خیابانی به ما می‌فهماند که یک سازماندهی مشخص در پس این رویداد وجود داشته است. ممکن است بسیاری معتقد باشند که ترامپ باعث و بانی این حرکت است، اما من معتقدم که ترامپ صرفاً مسیر به وقوع پیوستن این رویداد را هموار کرده بود. ما شاهد آن بودیم که جریان‌های راست‌گرای افراطی که در این تظاهرات حضور داشتند، پرچم‌های متعلق به دوران برده‌داری را مقابل قوه مقننه ایالات متحده به اهتزاز در آوردند که این موضوع از منظر جامعه‌شناسی سیاسی به شدت حائز اهمیت است. همین موضوع کوچک نشان می‌دهد که این جریان حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد از آرای ترامپ در انتخابات را تأمین کرده و در واقع پایگاه اجتماعی او را مشخص می‌کند.

وی افزود: همین که دونالد ترامپ به صورت رسمی اعلام می‌کند که مراسم تحلیف «جو بایدن» روز ۲۰ ژانویه انجام خواهد شد، نشان می‌دهد که او از موضعش عقب‌نشینی کرده و حتی تا حدودی هم از اوضاع و احوال فعلی و جوی که علیه او به پا شده، ترسیده است. نکته‌ای که در اینجا باید مورد نظر قرار بگیرد این است که اتفاق‌های رخ داده طی روزهای اخیر در مقابل کنگره آمریکا و همچنین موج حملات لفظی و اظهارنظرهایی که علیه این اقدام ترامپ در مقیاس جهانی صورت گرفت، باعث شد تا او نتواند بار دیگر در سال ۲۰۲۴ وارد انتخابات ریاست جمهوری شود و به همین دلیل معتقدم ترامپ نه تنها خودش، بلکه جمهوری‌خواهان را هم به حاشیه راند. ریزش شدیدِ جمهوری‌خواهان و وجهه بدی که از آنها توسط ترامپ طی چهار سال گذشته و خصوصاً طی روزهای اخیر به جا ماند، به نوعی محافظه‌کاران را آماج حمله قرار داد.  

میرکوشش گفت: اتفاق‌هایی که طی ماه‌های اخیرا رخ داد، موجب شد تا دموکرات‌ها نه تنها ساختار سیاسی آمریکا و رسانه‌ها را به نفع خود سر و سامان بدهند، بلکه باعث شد دور دوم انتخابات سنا در ایالت جورجیا هم به نفع دموکرات‌ها رقم بخورد. بر این اساس «رافائل وارناک»، به عنوان اولین سناتور سیاهپوست جورجیا و همچنین «جان اوسوف» ۳۳ ساله در رقابت‌های سنا در این ایالت بر رقبای جمهوری‌خواه خود پیروز شدند و به این ترتیب باز هم ضربه سنگینی به جمهوری‌خواهان وارد آمد. این ضربه‌های پی در پی که بخش عمده‌ای از آنها به دلیل اقدام‌ها و رفتار ترامپ طی این چهار سال به خصوص ماه‌های پس از انتخابات سوم نوامبر بود، کسانی مانند «لیندسی گراهام» یا «میچ مک کانل» که از رهبران جمهوری‌خواه در سنای آمریکا به حساب می‌آیند را مجبور به موضع‌گیری علیه ترامپ کرد اما به هر ترتیب حزب جمهوری‌خواهان باز هم ضربه خورد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ترامپ از دوران کودکی و همچنین در دوران جوانی‌اش تا همین امروز یک انسان خودشیفته و اقتدارگرا با ویژگی‌های منفی روانی و شخصیتی به حساب می‌آید که حالا به دنبال قدرت‌طلبی بیشتر است. موضوع مهم این است که رسانه‌ها در طول این چند سال تا حد زیادی توانستند ترامپ را با چالش‌های جدی روبه‌رو کنند. هر زمان که او سخنی در مورد یک موضوع خاص مطرح می‌کرد، رسانه‌ها با هجمه به او سعی می‌کردند تا اصالت سخنانش را زیر سوال ببرند که البته در این مسیر موفق عمل کردند. بر این اساس آنچه که باعث شد ریاست‌جمهوری ترامپ، یک دوره‌ای شود، مانور رسانه‌ها و چالش‌هایی بود که آنها برای ترامپ به وجود آوردند. بر این اساس، اگر اتفاق‌هایی که روزهای اخیر با محوریت ترامپ و طرفدارانش رخ داد را در کنار پیروزی دموکرات‌ها در انتخابات جورجیا قرار دهیم، مشخصاً روند رو به اوجِ دموکرات‌ها در تمام سطوح سیاسی آمریکا را شاهد خواهیم بود که برای بایدن حداقل تا انتخابات میان دوره‌ای یک امتیاز بسیار بزرگ و مثبت است.

سخن سردیبر

دکتر زهرا شریف زاده سردبیر مجله
دکتر زهرا شریف زاده سردبیر مجله
دکتر زهرا شریف زاده سر دبیر مجله
دکتر زهرا شریف زاده سر دبیر مجله ایرانی روابط بین الملل 

گفتگو

دکتر امیر هوشنگ میر کوشش در گفت و گو با ایلنا
دکتر میرکوشش در گفت‌وگو با ایلنا

یادداشت

دکتر محمد منصورنژادعضو هیئت مدیره انجمن علمی مطالعات صلح ایران 
دکتر محمد منصورنژادعضو هیئت مدیره انجمن علمی مطالعات صلح ایران 
دکتر محمد منصورنژادعضو هیئت مدیره انجمن علمی مطالعات صلح ایران 
دکتر محمد منصورنژادعضو هیئت مدیره انجمن علمی مطالعات صلح ایران 
دکتر میکائیل سانیار در گفتگو با بوکان پرس
دکتر تاج الدین صالحیان دکتری تخصصی روابط بین الملل ،دکتر حمید احمدی نژاد  ...
🖋مهدی مستفید کارشناس حقوق ودانشجوی ارشد حقوق دادرسی اداری
میکائیل سانیار دکتری مسائل ایران
دکتر امیر هوشنگ میرکوشش(دکتری تخصصی روابط بین الملل)

مفاهیم و نظریه ها

دکتر امیر هوشنگ میرکوشش مدیر مسئول مجله ایرانی روابط بین الملل و عضو هیئت ...
دکتر امیر هوشنگ میرکوشش

مطالب پربازدید

دکتر امیر هوشنگ میرکوشش
دکتر امیر هوشنگ میرکوشش
دکتر امیر هوشنگ میرکوشش
متن سخنرانی دکتر امیر هوشنگ میرکوشش به مناسبت 18 می روز جهانی موزه و میراث ...
دکترامیرهوشنگ میرکوشش

تبلیغات

فراخوان مقاله

تمامی حقوق برای مجله ایرانی روابط بین الملل محفوظ است ©2024 iirjournal.ir. All Rights Reserved

Please publish modules in offcanvas position.